Słownik zapożyczeń niemieckich w polszczyźnie - Łaziński, Marek; Krzemiński, Adam (1945- ).; Wydawnictwo Naukowe PWN. (Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2008)
Słownik przeznaczony dla germanistów, polonistów, tłumaczy, historyków.
Keywords: Język polski -- zapożyczenia niemieckie -- słowniki