Heinrich Keltz geb. in Danzig Ao. 1689 den 3ten Dcbr. / Matth. Deisch. - Deisch, Matthaeus (1724-1789) (1760)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4, przy stole, na tle kolumny i kotary drugiego pastora kościoła NMP w Gdańsku, Heinricha Keltza.