Heinrich Keltz geb. in Danzig Ao. 1689 den 3ten Dcbr. - Deisch, Matthaeus (1724-1789).; Wessel, Jacob (1710-1780). (Gedani, 1760)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4, przy stole, na tle kolumny i kotary drugiego pastora kościoła NMP w Gdańsku, Heinricha Keltza.
U dołu w polu kompozycji tytuł-podpis: Heinrich Keltz geb. in Danzig Ao. 1689 den 3ten Dcbr. ...
W dolnych narożnikach kompozycji sygnatury autora pierwowzoru i autora oraz miejsce powstania: Jac. Wessel pinx., Matth. Deisch sc. Gedani.
Czas powstania według tematu i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w