Gdańsk ulica Długa / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1954)
Przedstawia fragment fasady Dworu Artusa i przyległych kamienic w Gdańsku. Obok budynek Ratusza w rusztowaniach, w tle bryła Kościoła Mariackiego.