[Pomnik Tym co za polskość Gdańska] / [fotografia Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia pomnik "Pomnik Tym co za polskość Gdańska" przy ul. Podwale Staromiejskie w Gdańsku, około 1992 roku.