Człowiek i ojczyzna wystawa malarstwa i rzeźby radzieckiej / Związek Artystów Radzieckich, Związek Polskich Artystów Plastyków, Biuro Wystaw Artystycznych. ([s.n.], 1971)
Plakat wystawy, która miała miejsce w gdańskim Dworze Artusa 6.11-10.12.1971 r.