Ex Libris H. Bartram-Jensen Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1930)
Przedstawia płynący po kamieniach przez las strumień. U dołu napis: Ex Libris H. Bartram-Jensen. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.