Lange Brücke mit Krahntor u. Marienkirche. Danzig Verlag (H. Rhaue) Büchergewölbe Danzig Stockturm / MM. - Muttray, Maria (18..-19..) (s.n., 1924)
Przedstawienie widoku na Długie Pobrzeże ujętego z Ołowianki, który obejmuje wieżę Ratusza Głównego Miasta, Kościół Mariacki i Żuraw. Na pierwszym planie na Motławie grupa postaci przewożonych łódką.