Lwów 1945 - Pieniążek, Józef (1888-1953). ([S.l.], 1945)
Na pierwszym planie widok na Kościół Klarysek we Lwowie (obecnie Muzeum Barokowej Rzeźby Sakralnej - Muzeum Jana Jerzego Pinzla); w głębi zabudowania kościoła i klasztoru bernardynów.
Tyt. napisany ołówkiem przez autora poniżej odbitki.
Sygn. i data na odbitce w pr. d. rogu: "19 JP 45". Poniżej odbitki dodatkowa sygnatura ołówkowa: "J. Pieniążek".
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Lwów (Ukraina) -- 1900-1945.; Lwów (Ukraina) -- widoki; Lwów (Ukraina) -- w sztuce