Ex libris Józefa Zawadzkiego W. W. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) (1959)
Przedstawia mężczyznę stojącego na książkach, na tle regału z książkami, trzymającego w jednej ręce otwarty parasol, w drugiej otwartą książkę, na mężczyznę wylewa się z otwartej w górze książki strumień liter. Napis u góry: Ex libris, u dołu na książkach: Józefa Zawadzkiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.