Ekslibrisy o motywach heraldycznych Jerzy Drużycki. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) ([nakł. autora], 1973)
Ekslibrisy przedstawiają tarcze herbowe uzupełniane motywami architektonicznymi, zwierzęcymi, roślinnymi, książkowymi, akcesoriami pisarskimi i wizerunkami postaci kobiecych.