Karol Szymanowski Harnasie : Cudowny Mandaryn Bela Bartok / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1960)
Plakat z okazji IV Festiwalu Muzyki Współczesnej w Warszawie we wrześniu 1960 r. Plakat w szarej kolorystyce przedstawia dwie pary tancerzy baletowych.