[Don Kichot w młynie] - Lam, Władysław (1893-1984). ([Poznań], 1922)
Przedstawia wnętrze młyna, gdzie Don Kichot atakuje wzniesionym w prawej ręce mieczem worki z mąką. Po lewej stronie mężczyzna z lampą w lewej ręce przypatruje się, wstrząśnięty, scenie.
Sygnatura pod kompozycją, ołówkiem po prawej stronie: Wł. Lam.
Grafika w książce, tece i albumie / Maria Grońska. - Warszawa, 1994
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Don Kichot (postać fikcyjna) -- w sztuce