[Ekslibris herbowy Johanna Alexandra Jungschultza] / [Mattaeus Deisch]. - Deisch, Matthaeus (1724-1789) (1764)
Przedstawia tarczę herbową z jeleniem stojącym na tylnych nogach z szablą w pysku. Po bokach labry z akantu. Nad tarczą hełm w koronie szlacheckiej, z której występuje jako klejnot 2/3 jelenia z szablą w pysku i ze skrzydłami na grzbiecie. U dołu w wieńcu laurowym monogram wiązany J A J i odbicie lustrzane.