Ex Libris B. Kres [Janusz Skiba]. - Skiba, Janusz (1932- ). (1976)
Przedstawia otwartą książkę, na której znajduje się napis: Ex Libris, nad nią odwrócona flaszka, a z kart książki zwisa winne grono. U dolu napis: B. Kres.