Odbudowane kamieniczki w Gdańsku - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdańsk] : [nakładem własnym autora], 1954)
Przedstawia widok na zespół kamienic i wierzę Kościoła Mariackiego w Gdańsku.
W rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce