Das Grüne Tor mit der Grünen Brücke zu Danzig E. Meyerheim. - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879) (Verlag der Gerhard'schen Buchhandlung, 1832)
Przedstawia widok na Zieloną Bramę z Zielonym Mostem w Gdańsku, widzianą od wschodu.