[Ul. Powroźnicza od strony Motławy] - Hellingrath, Berthold (1877-1954).; Felsing, Otto. ([Gdańsk, 1920)
Widok na domy ul. Powroźniczej w Gdańsku ujęty od strony Motławy - kamienice o numerach 16-20.
Tyt. nadany przez katalogującego.
Sygnatury ołówkiem poniżej kompozycji - drukarza w l. d. rogu: "O Felsing Berl. gdr.", grafika w pr. d. rogu.
Miejsce i data wyd. na podst. życiorysu autora i cytowanej bibliogr.
Twórczość Bertholda Frantza Hellingratha (1877-1954) w zbiorach polskich - Gdańsk 2007
Keywords: Gdańsk (Polska) -- widoki; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce