Valentin Henrich Zernecke [Rossmässler Johann Friedrich]. - Rossmässler, Friedrich (1775-1858) (1790)
Na tle podpiętej zasłony tarcza herbowa o kształcie serca, otoczona labrami. W polu tarczy serce z wyrastającymi zeń trzema kwiatami. Nad tarczą hełm otwarty, z którego występuje jako klejnot szykujący się do lotu ptak z trzema kwiatami u skrzydła. U dołu półkolisty napis: Valentin Henrich Zernecke.