Valentin Henrich Zernecke - Rossmässler, Friedrich (1775-1858).; Zernecke, Valentin Heinrich (1754-1838). ([Lipsk, 1790)
Na tle podpiętej zasłony tarcza herbowa o kształcie serca, otoczona labrami. W polu tarczy serce z wyrastającymi zeń trzema kwiatami. Nad tarczą hełm otwarty, z którego występuje jako klejnot szykujący się do lotu ptak z trzema kwiatami u skrzydła. U dołu półkolisty napis: Valentin Henrich Zernecke.
Nazwisko aut. wg: Exlibris Gd. - 1978.
Miejsce wyd. i data wg działalności aut.
Exlibris Gd. - 1978