[Portret kobiety XIV] - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1959)
Przedstawia portret kobiety w popiersiu 3/4 w lewo.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora: St. Rolicz 1959. Miejsce powstania i data według działalności autora. Tytuł nadany przez katalogera.
Keywords: Rysunek portretowy