Ex Libris Erik Skovenborg / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1971)
Stylizowany ptak, u dołu w obramowaniu napis: Ex Libris Erik Skovenborg. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.