Władysław Krzemiński - Romans z Wodewilu : Wodewil w 3 aktach (10 obrazach) / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1957)
Program teatralny premiery w Teatrze Dramatycznym w Gdyni 2.10.1957 r. Reżyseria i inscenizacja: Ryszard Wasilewski, scenografia: Stanisław Tenerowicz, choreografia: Janina Jarzynówna-Sobczak, kierownik literacki: Walerian Lachnitt, kierownik muzyczny: Wanda Dubanowicz, asystent reżysera: Maria Chodecka.