[Russische Gefangene auf dem Hof der Trainkaserne Langfuhr] ([S. l. : s. n., 1914)
Przedstawia wprowadzenie przez wojska pruskie kolumny jeńców rosyjskich do koszar we Wrzeszczu, widoczna brama wejściowa na teren garnizonu, 1914 r.
Format odb. : 12 x 17 cm. Tyt. wg opisu na rewersie, data wg przedstawienia.
Keywords: Jeńcy wojenni rosyjscy -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- fotografie; Wojna światowa (1914-1918) -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1900-1945 -- fotografie