Ex Libris Przemysława Michałowskiego [Zygmunt Świerczyński]. - Świerczyński, Zygmunt (s.n., 1949)
Przedstawia mężczyznę siedzącego w fotelu obok półki z książkami i czytającego książkę. U góry napis Ex Libris, u dołu: Przemysława Michałowskiego.