Ex Libris Przemysława Michałowskiego - Świerczyński, Zygmunt; Michałowski, Przemysław (1913-1999). ([S.l. : s.n., 1949)
Przedstawia mężczyznę siedzącego w fotelu obok półki z książkami i czytającego książkę. U góry napis Ex Libris, u dołu: Przemysława Michałowskiego.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., data i technika graf.