Hetman Jan Tarnowski : szkic biograficzny - Marczak, Michał (1886-1945). (Tarnobrzeg : nakł. Zdzisława hr. Tarnowskiego, 1926)
Odczyt wygłoszony w dniu 21. lutego 1926 r. na uroczystości szkolnej, nadania zakładowi nazwy "Państwowe Gimnazjum im. Hetmana Jana Tarnowskiego" w Tarnobrzegu.
Bibliogr. s. [1]-2.
Dostępne również w formie elektronicznej.
Keywords: Tarnowski, Jan -- (1488-1561).