Kirschnergasse No 1 Gottheil & Sohn. (Gottheil & Sohn, 1865)
Portal kamienicy nr 1 przy ul. Kuśnierskiej, nad wejściem szyldy: H. L. Szymanski Schneider-Meister; Tapezier Julius Trischack, ok. 1870 r.