Kriegsliteratur Dr. Jos. Klüber - Ade, Mathilde (1877-1953).; Klüber, Josef (1873-1936). ([Miejsce nieznane] : [Wydawca nieznany], 1936)
Pielęgniarka opatruje rękę Kupidyna, obok stoi armata a za nią diabeł. Napis: Kriegsliteratur Dr. Jos. Klüber.
Na odwrocie nazwisko artystki i symbol techniki graficznej. Data na podstawie działalności właściciela.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.