Egzystencja i hermeneutyka : rozprawy o metodzie / Paul Ricoeur ; wybór, oprac. i wprowadzenie Stanisława Cichowicza ; przeł. Ewa Bieńkowska [et al.]. - Ricoeur, Paul (1913-2005) ("Pax", 1985)
Zbiór rozpraw z lat 1958-1969.