Egzystencja i hermeneutyka : rozprawy o metodzie - Ricoeur, Paul (1913-2005).; Cichowicz, Stanisław (1939-2000).; Bieńkowska, Ewa (1943- ).; Instytut Wydawniczy "Pax". (Warszawa : "Pax", 1985)
Zbiór rozpraw z lat 1958-1969.
Keywords: Interpretacja (filozofia).; Istnienie (filozofia).