Ex Libris Martin Kortmann Berlin 1906 / Martin Kortmann. - Kortmann, Martin (1874-1945) (1906)
Secesyjna biblioteczka, u góry napis: Ex Libris, niżej tarcza herbowa, pod nią ustawione na półce książki, poniżej plansza z napisem: Martin Kortmann Berlin 1906, leżąca otwarta książka na dole.