Z cyklu kontynenty, III Azja - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1958)
Przedstawia chiński pochód noworoczny ze smokiem.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., sygn. i data: Z cyklu "Kontynenty" III Azja 3/30 I. Kuran-Bogucka 1958. Miejsce wyd. wg działalności aut.