O serii książek stanowiących opowieść o dziecku, nauczycielu i przyjaznej szkole / Kazimierz Denek. - Denek, Kazimierz (1932-2016)
Zakres i treść: wstępne refleksje o dziecku w świecie, rozwój serii w ostatnim pięcioleciu - nowe książki i problemy, wokół pedagogiki współbycia, edukacyjna wspólnota.