Ex Libris Adela Łagodzińska A. Gołębniak. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1958)
Na stole leży otwarta książka, za nią stoją książki w zabytkowych oprawach i dzbanek z bukietem kwiatów. Napis: Ex Libris Adela Łagodzińska. Sygn. aut. w obrębie kompoz.