Droga chrystologii współczesnej : próba diagnozy - Schönborn, Christoph (1945- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Trzy filary chrystologii. 2. Trzy kryzysy doby współczesnej. - kryzys nauk przyrodniczych. - kryzys historyczny. - kryzys egzystencjalny.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Chrystologia; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej