Synagoge Allerheiligstes / Photographische Aufnahme Hermann Rückwardt. - Rückwardt, Hermann (1845-1919) (Architektonische Studien-Blätter, 1889)
Przedstawia wnętrze Wielkiej Synagogi w Gdańsku, ujęcie w kierunku ołtarza, ok. 1889 r.