Ex Libris M. Rvlikowski A. P. - Półtawski, Adam (1881-1952) (1911)
Na tle książki maska teatralna podtrzymywana przez dwóch mężczyzn, niżej plecionka. U góry w obramowaniu napis: Ex Libris M. Rvlikowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.