Ex Libris M. Rvlikowski - Półtawski, Adam (1881-1952).; Rulikowski, Mieczysław (1881-1951). ([S. l., 1911)
Na tle książki maska teatralna podtrzymywana przez dwóch mężczyzn, niżej plecionka. U góry w obramowaniu napis: Ex Libris M. Rvlikowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Data wg bibliogr.
Adam Półtawski exlibrisy w drzeworytach 1942-1944, Warszawa 1948
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 20 w