Biskup Jan Kropidło (1394-1398) na tle czternastowiecznych biskupów diecezji kamieńskiej / Zdzisław Lec. - Lec, Zdzisław (1951- ).
1. Poszczególni biskupi diecezji kamieńskiej w XIV wieku (oprócz biskupa Jana z książąt opolskich). Ich krótkie życiorysy. 2. Biskup kamieński Jan [IV] z książąt opolskich (zwany Kropidło) (1394-1398).