Adelgunde Susanne Hein Meyerheim. - Meyerheim, Karl Friedrich (1780-1841) (1826)
Przedstawia portret w popiersiu gdańszczanki Adelgundy Susanny Hein, z domu Hollschuch, wdowy po miejskim chirurgu Johannie Christianie Heinie.