Adelgunde Susanne Hein - Meyerheim, Karl Friedrich (1780-1841). (Danzig, 1826)
Przedstawia portret w popiersiu gdańszczanki Adelgundy Susanny Hein, z domu Hollschuch, wdowy po miejskim chirurgu Johannie Christianie Heinie.
Na odwrocie centralnie napisy ołówkiem: Alte Fr. Hein geb. Holzschuh / Witwe von Joh. Christian Hein / Stadtchirurgen / Adelgunde Susanne Hein / geb. Hollschuch / 1826. / nach dem Oelbilde von Meyerheim sen: / Danzig / gemalt von ihrem Großsohn Joh. August Hein.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 19 w; Portrety -- Polska -- Gdańsk -- 19 w