Georg Richter d. p. - Richter, Georg (prawnik) (1622)
Przedstawia w ozdobnym łańcuchu, na tle obfitych labrów z akantu, dwupolową tarczę herbową: z prawej kroczący lew z berłem, z lewej dwie krokwie, w klejnocie pół lwa z berłem. Nad wyobrażeniem herbowym banderola, na której atramentem wpisano datę: An. 1622. Do łańcucha przyczepiony jest owalny szyld, z napisem atramentem: Georg Richter d. p., o szyld opierają się z obu stron dwie półnagie dziewczyny.