Ex Libris Dr. Med. Geront Blum / H. Fajlhauer. - Feilhauer, Henryk (1942-1999) (1980)
Nagi mężczyzna z rękami w dybach i z kajdanami na nogach, siedzący na kamiennym postumencie na tle muru. Nad nim kłębiaste chmury przez które prześwieca słońce. U góry napis: Ex Libris Dr. Med. Geront Blum, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.