[Afisz. Incipit:] Gościnne występy Państwowego Teatru Ludowego z Warszawy komedii w 5-ciu aktach Aleksandra Ostrowskiego ... i koń się potknie. ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o przedstawieniu 31 sierpnia i 1 września 1953 r. w sali Teatru Wybrzeże w Gdańsku. Organizator: Miejski Komitet Odbudowy Warszawy w Gdańsku.