Moneta kolekcjonerska 20 zł, Zamek w Malborku. (Mennica Państwowa, 2002)
Moneta. Awers: Wizerunek Orła godła Rzeczypospolitej Polskiej na tle panoramy zamku w Malborku. Z lewej strony Orła rok emisji: 2002, z prawej napis: 20 ZŁ. U góry półkolem napis: Rzeczpospolita Polska. Pod lewą łapą Orła znak mennicy. Rewers: Wizerunek zamku w Malborku od strony rzeki. Na jego tle średniowieczny portal kaplicy Św. Anny. U góry półkolem napis: Zamek W Malborku.