Von den Manövern der deutschen Kriegsflotte bei Danzig - Scholz, Max (1855-1906) (Deutsche Verlags-Anstalt, 1884)
Przedstawia manewry floty niemieckiej, jakie odbyły się w 1884 r. na Zatoce Gdańskiej z udziałem następcy tronu księcia Fryderyka Wilhelma.