Aspekt muzyczno-symboliczny ofertorium z "Missa pro defunctis" (1578) Orlando di Lasso - Dudkiewicz, Emilia (1982- ). (2013)
1. Ofertorium mszy za zmarłych - kontekst teologiczny. 2. Ofertorium, "Missa pro defunctis" z 1578 r. Orlando di Lasso.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Lasso, Orlando di -- (1532-1594); 1501-1600; Muzyka flamandzka; Msza (utwór muzyczny); Artykuł z pracy zbiorowej