Z Ksiąg Andrzeja Metzgera W. Langner. - Langner, Wiktor Zbigniew (1906-1985) (1983)
Przedstawia polskiego szlachcica podkręcającego wąs, w kontuszu i z karabelą w drugiej ręce. U dołu na wstędze napis: Z Ksiąg Andrzeja Metzgera. Pod wyobrażeniem ryte nazwisko aut. i data.