Z Ksiąg Andrzeja Metzgera - Langner, Wiktor Zbigniew (1906-1985).; Metzger, Andrzej (1952-2008). ([S.l.], 1983)
Przedstawia polskiego szlachcica podkręcającego wąs, w kontuszu i z karabelą w drugiej ręce. U dołu na wstędze napis: Z Ksiąg Andrzeja Metzgera. Pod wyobrażeniem ryte nazwisko aut. i data.